Perseiderna

När jag gick på gymnasiet tryckte jag följande budskap på en blå HM-topp med röd glitterfärg: ”Do stars clean themselves with meteorshowers?”

I helgen satt jag på min altan på landet. Grannarna i huset bredvid hade fest. En ganska lugn fest, lite sång, lite poolplask men mest bara skratt. Jag såg ett par makalösa stjärnfall som liksom lämnade rökspår efter sig.

Jag kände mig liten och ynklig och skämdes över mänsklighetens förehavanden i världsrymden.

(Och dagen efter vaknade jag med halsfluss.)

Ser du stjärnfallet på översta bilden till vänster? En lycklig slump att jag fick med det! Men den högra bildens raka streck måste vara en satellit. Den visar hur vi snurrar under Vintergatan och består av 50 stycken 13-sekundersexponeringar.

stjärnhimmel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *